Audio knjiga

Alisa u zemlji čuda

Djelo govori o djevojčici koja propadne kroz zečju rupu i nađe se u čarobnom svijetu naseljenom zanimljivim stanovnicima, posve nesvakidašnjim i gotovo magičnim.

Lutajući kroz tu zemlju, Alisa se susreće s problemima i izazovima koje mora savladati kako bi pronašla put kući. Svojim lutanjem upoznaje neobične zakone te zemlje i još čudnija bića koja ih provode ili krše.

Upravo ta bića, zakoni i dogodovštine male djevojčice analogija su koju je Carroll namjerno isticao kao aluziju na njegove prijatelje i neprijatelje, na sustav u kojem živi, školstvo, sudstvo i vladu… sve to kroz dječju priču, koja je jednako poučna i djeci i odraslima.

Snimljeno izdanje: Alisa u zemlji čuda. Luis Kerol. Izdavač: Školska lektira.

Narator

Elvira Aganović

Elvira Aganović prihvaća ulogu naratorice Alise u zemlji čudesa – Lewisa Carroll-a kao predstavnica RTV BPK Goražde. Radio Goražde osnovano je jedno među najstarijim radio stanicama u BiH. Ovo je klasičan primjer gradskog radija koji ima izuzetnu slušanost u gradu i izgrađeno provjerenje slušalaca. Svojim signalom pokriva cijelo područje BPK-a Goražde, sve susjedne općine u RS, Romanijski plato – praktično cijelu istočnu Bosnu. Radio Goražde emituje svoj program svakog dana nudeći sadržaje za sve uzraste. Njihova radio-televizija ima publiku od čini 80.000 do 100.000 stanovnika kako na području BPK Goražde tako i na susjednim općinama Čajniče, Foča, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Prača, Sokolac, Han Pijesak. Ovaj medij može se pratiti u cijeloj BiH preko Moje TV (BH Telecom paketa). Više o radu RTV BPK Goražde pregledajte na web stranici: https://rtvbpk.ba/.

Umjetnik

Zada Pazalja Šahdanović

Zada Pazalja Šahdanović rođena je 1959. i dolazi iz Gradačca, a bavi se pisanjem, slikanjem, izradom prirodne kozmetike i lektorisanjem. Više o njezinoj umjetnosti možete saznati na njezinoj Facebook stranici pod njezinim imenom.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.