Audio knjiga

Bajke

Bajke, bilo da su uzete iz vilinskog svijeta, pučke predaje, bilo da pripovijedaju o jednostavnim ljudima i stvarima svakidašnjice, zapravo su slike života s njegovim dobrim i lošim stranama. Odlikuju se humanošću, prostodušnošću i mudrošću, a prožete su profinjenim osjećajem pjesnika za neiscrpive ljepote svijeta.

Ova bajka je namijenjena maloj djeci te je zbog toga pisana jednostavnim stilom i jezikom, koji oni mogu razumjeti. Odlikuje se svim epskim elementima, pisana je u prozi, ima fabulu i možemo je svrstati u sveobuhvatnu podjelu književnih rodova.

Andersenova djela prevedena su na preko 150 jezika i tiskana u milijunima primjeraka diljem svijeta, a nadahnula su stvaranjemnogih kazališnih djela, baletnih predstava, filmova, skulptura i slika. U početku piše prozna i pjesnička djela, a nešto kasnije počinje svoja čuvena putovanja, najprije po domovini, a onda i izvan nje, gotovo po svim europskim zemljama, a naročito po Italiji, Francuskoj i Njemačkoj. Putovao je i po Aziji i Africi, sve vrijeme pišući.

Snimljeno izdanje: Hans Christian Andersen, Bajke, Zagrebačka stvarnost: Učilišno štivo, 2001. Pdf dostupan: http://os-vela-luka.skole.hr/upload/os-vela-luka/images/static3/740/File/Andersen_Bajke.pdf

Narator

Malik Nišić

Malik Nišić je prihvatio ulogu naratora Bajka Hans Christian Andersena, kao predstavnik RSG Radija. RSG radio je komercijalni radijski program sa nacionalnim dosegom. RSG Radio sa četrnaest predajnika pokriva veliki dio BiH i nesumnjivi je lider u radijskoj industriji, prepoznatljiv i cijenjen brand i izvan BiH. Za više informacija posjetite web stranicu (http://radio.rsg.ba/).

Umjetnik

Zada Pazalja Šahdanović

Zada Pazalja Šahdanović rođena je 1959. i dolazi iz Gradačca, a bavi se pisanjem, slikanjem, izradom prirodne kozmetike i lektorisanjem. Više o njezinoj umjetnosti možete saznati na njezinoj Facebook stranici.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.