Audio knjiga

Bajke starih vremena

Bajka nas prenosi u svijet čudesnog i nemogućeg. Za razliku od našeg života, život kojim žive junaci iz bajke oštro dijeli dobro i zlo, radost i tugu, sreću i nesreću. Bajka na taj način vidi život, ne samo u njegovom ljepšem svjetlu, nego i u svjetlu istina koje vječno traju.


Charles Perrault (Šarl Pero) je francuski pisac sedamnaestog vijeka, poznat je kao branilac modernih shvatanja u književnosti nasuprot praksi vezivanja za klasičnu grčko-rimsku tradiciju.

Njegove priče i bajke za djecu, koje nije objavio pod svojim imenom i označavaju početak francuske književnosti za djecu (Dr. Nikola Kovač).


Uključene priče: Uspavana ljepotica, Crvenkapica, Plavobradi, Mačak u čizmama, Vile, Rike s čuperkom, Pepeljuga, Palčić, Magareća koža, Ljepotica i zvijer, Zlatokosa te Plava ptica.

Snimljeno izdanje: Perrault, Charles. Bajke Starih Vremena. Mladi dani ed., vol. 1, Svjetlost, 2000. Online dostupna knjiga u pdf verziji (drugačije izdanje): https://halynina-e-knjiznica.webnode.hr/_files/200000014-60a5060a52/perrault_bajke.pdf

Narator

Nermina Durić Kahvedžić

Nermina Durić Kahvedžić prihvaća ulogu naratora knjige Bajke starih vremena kao glavni urednik Radija Ilijaš. Radio Ilijaš kako kažu nije samo radijska stanica, oni također pružaju gradsku biblioteku koja nudi školsku lektiru i beletristiku te sportsku dvoranu koja je na raspolaganju svima za rekreaciju. Međutim I mi smo se uvjerili kako nisu samo radijska stanica koja pruža različite aktivnosti stanovnicima nego koja je I osjetljiva na podizanje kvalitete života i obrazovanja i drugih van Ilijaša. Za više informacija o djelatnostima Javne Ustanove Sportsko-Kulturnog Centra i Radija Ilijaš pogledajte web stranicu. Uživajte u Nermininoj naraciji Bajka starih vremena, Charlesa Perraulta.

Umjetnik

Marijana Vuković

Marijana Vuković je umjetnica iz Austrije I rodom iz Busovače, BiH. Abstraktni ekspresionizam je njezin preferirani stil umjetnosti. Odradila je mnoge internacionalne umjetničke izložbe u različitim zemljama. Osvojila je Raffaelo nagradu u Veneciji 2020. te također je sudjelovala kao jedina austrijska predstavnica u internacionalnoj umjetničkoj izložbi: “Homage to Kandinsky” u Veneciji 2020. Njezino djelo “Garden Eden” je iskorišteno u svrhe književnosti u Beču. Nadolazeći projekti uključuju solo izložbu u oktobru 2021. u Beču. Marijana Vuković aktivno podržava svojom umjetnošću, već dvije godine, humanitarne projekte za zaštitu okoliša, poboljšanje uvjeta u kojima žive životinje kao i osobe sa rakom. Umjetničko djelo koje prati Bajke starih vremena: Vuković, Marijana. Polja lavande (Lavander fields). Zainteresirani za radove ove umjetnice mogu kontaktirati: Email: marijanavukovic972@gmail.com Facebook: Marijana Vukovic Instagram: @marijana_vukovic_ Web stranica: www.marijanavukovicart.com

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.