Audio knjiga

Bambi

Postoji li dijete koje nije odraslo uz Bambija? Pa čak i odrasli, vrlo rado provode vreme vraćajući se u detinjstvo i sećajući se, pomalo tužne, i vrlo poučne priče o Bambiju.

Knjiga je prvi put objavljena u Berlinu, 1923. godine. Čitaoci i kritika su je prihvatili od samog početka jer se priča vrlo lako uvukla u srca čitalaca širom sveta.

Do danas je ovo delo prevedeno na preko trideset jezika i smatra se jednim od najpoznatijih svetskih klasika. Salten je kasnije objavio i nastavak romana, pod nazivom Bambijeva deca.

Kao i svaki put odrastanja, tako je i njegov pun lepih ali i teških momenata.

Nailazimo na mnoge jako dirljive momente, i iz mnogih učimo mnoge bitne životne lekcije. Učimo da ne smememo nikada odustati, da kako god nam se život činio težak, mi moramo nastaviti dalje uzdignute glave.

Snimljeno izdanje: Bambi. Feliks Salten. 1st ed., Bosanska riječ Sarajevo, 2002. Pdf online: http://www.diogenpro.com/uploads/4/6/8/8/4688084/feliks_salten-bambi.pdf.

Narator

Anid Hrvić

Anid Hrvić prihvaća ulogu naratora knjige Bambi kao predstavnik Radio Antena Jelah. Koncepcija programa Antena-radija je najbliža koncepciji komercijalno-muzičkih elektronskih medija, uz kontinuirano emitovanje programa u živo (bez mnogo snimljenog pa emitovanog, osim marketinških – reklamnih blokova), sa stalnim voditeljima, muzičko-zabavnim i komercijalnim emisijama, velikim brojem informacija koje najavljuju događaje na prostoru između: Zenica-Tuzla-Banja Luka. Veliki dio programa obrađuje dominantno lokalne teme sa naglaskom na privredu, infra-strukturu, ekologiju, kulturu, sport, domeni rada građanskih udruženja i veoma malim procentom klasično-političkih tema, ali povremeno radi i to, u ovisnosti od aktuelnih događanja i događaja koji su, kada je riječ o politici, potrebni građanima na ovim prostorima. U muzičkoj odrednici ovog radija je popularna muzika iz svih žanrova sa naglaskom na folk, pop-zabavnu muziku sa prostora BiH, Balkana. Za više informacija o radu Radio Antene Jelah na web stranici: http://www.antena-radio.ba/.

Umjetnik

Sonja Olah Milović

Sonja Olah Milović dolazi iz Vrbasa, rođena je 20.07.1967 i radi u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu. Samouki je slikar (pejzažist). Njezina motivacija je ljubav prema slikarstvu, prirodi i životu. Bitno joj je sudjelovati u inicijativi kao što je naša jer joj je bitno da prenese deci svu čaroliju i ljubav prema životu te da smo svi bitni, jedinstveni i neponovljivi. Više o Sonjinoj umjetnosti pogledajte na njezinoj facebook stranici. Ovo je djelo na prodaju! Javite se Sonji.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.