Audio knjiga

Čudnovate Zgode Šegrta Hlapica

Knjiga “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” priča je o pustolovinama koje proživljava mladi šegrt na sedmodnevnom putovanju, na koje je krenuo kako bi razgazio male uske čizmice, uzrokom njegovih nevolja kod majstora Mrkonje.

Dok je pisala o šegrtu Hlapiću Ivana Brlić-Mažuranić je stvarala lik koji je trebao predstavljati samo dobro. Upravo je preko tog lika htjela poručiti da uz pomoć vjere dobro uvijek može pobijediti zlo. Ova zanimljiva priča prepuna je vedrine i povjerenja u sve što je dobro.

Snimljeno izdanje: Brlić-Mažuranić, Ivana. Čudnovate zgode šegrta Hlapića. 1st ed., Znanje: Biblioteka Stribor, 2003. Pdf online: http://os-pregrada.skole.hr/upload/os-pregrada/images/static3/2060/attachment/Ivana_Brlic-Mazuranic_-_Cudnovate_zgode_segrta_Hlapica.pdf.

Narator

Manuela Bojo

Manuela Bojo prihvaća ulogu naratora knjige Čudnovate zgode šegrta Hlapića kao predstavnica Radiotelevizije Herceg-Bosne. RTV Herceg-Bosne je bosanskohercegovačka javna radijska i televizijska ustanova na hrvatskom jeziku. Sjedište televizije je u Mostaru. Televizijski studio se nalazi u sklopu zgrade Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a raspolaže sa informativnim deskom te digitalnim studiom sa režijom i radijskim kabinama iz kojih se emitira program uživo te proizvodi programski sadržaj. RTV Herceg-Bosne ima novinarsko dopisništvo u Kiseljaku koje pokriva događanja u središnjoj Bosni, u Orašju koje pokriva Posavinu, potom u Livnu koje pokriva HercegBosansku županiju, dok novinarske ekipe iz Mostara pokrivaju središnju, sjevernu, južnu i zapadnu Hercegovinu. Iz domaće produkcije se ističu Dnevnik te tematske emisije Županijska panorama i Iz prve ruke, sportska emisija Sprint, edukativna emisija za djecu i mlade TV Škola čija realizacija ide uz podršku Sveučilišta u Mostaru. Saznajte više o raznolikoj djelatnosti ovog radija na njihovoj webstranici: https://rtv-hb.com/.

Umjetnik

Kecman Josipa Lola

Ime naše umjetnice je Kecman Josipa Lola i ona dolazi iz Banja Luke, Bosne i Hercegovine. Trenutno živi u Winnipegu, Kanadi. Završila je obrazovanje za učitelja, pedagošku akademiju i tu je studirala dvije godine likovne umjetnosti. Živjela je u različitim zemljama svijeta, na dva kontinenta, te je toliko kultura uticalo na njezinu umjetnost. Tokom školovanja bila je izvanredan učenik u slikarstvu i osvojila je mnoge nagrade. U Winnipegu, Kanadi imala je nekoliko izložbi u različitim galerijama. Njezina slika “BRITTANIE” trenutno se nalazi u Rusiji na izložbi “Anđeli mira”, a slika “RAZGOLIĆEN” u Hrvatskoj na umjetničkom projektu “100 umjetnika protiv korone” Nada se da ćete uživati u njezinim radovima. Svi njezini radovi su na prodaju i možete ju kontaktirati na: FaceBook “Lola Josipa Kecman”, na instagramu: @lolakecmanart Na e-mail: lolajosipa@gmail.com Imam svoj website: LOLA.KECMAN https://lolakecman.weebly.com/. Josipa Lola Kecman za našu inicijativu rekla je sljedeće: ”Bila sam veoma počastvovana vašim pozivom na ovaj projekat koji ste zamislili ostvariti. Neopisivo mi je važno i sa ponosom sam poželjela i pristala biti barem mali dio u obrazovanju naše djece i omladine, pogotovo ako mogu olakšati osobama koje imaju poteškoće. Rođena sam u ovoj zemlji i beskrajno mi je drago da bilo kako doprinesem njenom napretku i razvoju.”

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.