Audio knjiga

Male priče o velikim slovima

Svako slovo ima svoju kućicu. Ako slova odluče mijenjati svoje mjesto stanovanja u abecedi – svome gradu, tada bi nastala zbrka i nitko vise ne bi znao gdje se koje slovo nalazi, a slovo P i R možda više ne bi bili susjedi!

Balog u svojoj abecednoj slikovnici kroz svaku od 30 pjesama na pristupačan, zaigran način uči najmlađe svakom slovu abecede , glasovima i riječima, sve kako bi djetetu olakšao prelazak na pismeno razumijevanje svijeta.

Svijet djetinjstva, mjesto na kome započinje naše odrastanje, nezamislivo je bez putokaza skrivenih u pričama. Čarolija djetinjstva počiva na tom beskrajnom povjerenju u čudesna prostranstva snova. Pjesnici znaju na koja vrata treba zakucati da bi stigli u svijet u kome žive djeca. Knjiga obrađuje svih 30 slova i za svako slovo nudi adekvatnu pjesmicu.

Snimljeno izdanje: Balog, Z. (1987). Male priče o velikim slovima. Školska knjiga. Dostupno online u pdf (drugačije izdanje): http://os-tbrezovackog-zg.skole.hr/upload/os-tbrezovackog-zg/multistatic/316/Male_price_o_velikim_slovima.pdf.

Narator

Biljana Pešić

Biljana Pešić prihvaća ulogu naratora naše jedine slikovnice ”Male priče o velikim slovima” uz naraciju i knjigu Ele Peroci ”Priče za laku noć”, kao predstavnica JP “Radio Usora” d.o.o. Radio Usora je postaja koja emitira sve od informativnog programa do važnih događaja na našim prostorima (i šire) te glazbenog programa. Možete se aktivno družiti s njima i pratiti aktivnosti putem Facebook stranice Radija Usora. Naša naratorica Biljana bez obzira na trenutne obnove prostorija, koje njihova Radio Usora provodi, je pristala na naraciju ne samo jednog naslova nego dva! Želimo da s Vama podijelimo kako ovaj lijep glas prati i velika susretljivost. Uživajte u naraciji Malih priča o velikim slovima!

Umjetnik

Mirjana Vuković

Marijana Vuković je umjetnica iz Austrije I rodom iz Busovače, BiH. Abstraktni ekspresionizam je njezin preferirani stil umjetnosti. Odradila je mnoge internacionalne umjetničke izložbe u različitim zemljama. Osvojila je Raffaelo nagradu u Veneciji 2020. te također je sudjelovala kao jedina austrijska predstavnica u internacionalnoj umjetničkoj izložbi: “Homage to Kandinsky” u Veneciji 2020. Njezino djelo “Garden Eden” je iskorišteno u svrhe književnosti u Beču. Nadolazeći projekti uključuju solo izložbu u oktobru 2021. u Beču. Marijana Vuković aktivno podržava svojom umjetnošću, već dvije godine, humanitarne projekte za zaštitu okoliša, poboljšanje uvjeta u kojima žive životinje kao i osobe sa rakom. Umjetničko djelo koje prati Bajke starih vremena: Vuković, Marijana. Polja lavande (Lavander fields). Zainteresirani za radove ove umjetnice mogu kontaktirati: Email: marijanavukovic972@gmail.com Facebook: Marijana Vukovic Instagram: @marijana_vukovic_ Web stranica: www.marijanavukovicart.com

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.