Audio knjiga

Mali princ

Mali princ je šarmantan, ali i duboko filozofski roman za djecu, jedno od najomiljenijih i najčitanijih francuskih književnih djela. Zapravo su se on i njegov kopilot srušili avionom u Saharu 1935. godine dok su pokušavali postaviti rekord brzine. Preživjeli su, ali jedva – gladni, dehidrirani i s halucinacijama prije nego što ih je beduin našao i dao im prirodni tretman rehidracije.

Saint-Exupéry je također napomenuo da je vidio pustinjsku lisicu, imao avion s oznakom A-612, a možda je utemeljio i lik ruže na svojoj lijepoj, ali kompliciranoj suprugi Consuelo. Nekoliko mlađih dječaka koje je upoznao moglo je biti inspiracija i za samog princa, a jednom je Saint-Exupéry ispričao fotoreporteru da je gledao u praznu stranicu papira, vidio dijete i pitao za njegov identitet, a ono mu je odgovorilo da je on “Mali princ.”

Online dostupna knjiga u pdf verziji (drugačije izdanje): http://www.diogenpro.com/uploads/4/6/8/8/4688084/antoan_de_sent-egziperi-mali_princ.pdf

Narator

Biljana Medar

Biljana Medar prihvaća ulogu naratora knjige Mali Princ Antoine-a de Saint Exuperija kao predstavnica Radio Trebinja. Kao javni radio koji postoji preko 40 godina, Radio Trebinje svojim programima pokriva lokalne vijesti, vijesti iz Republike Srpske, regije i svijeta, kulture i sporta te zabave, posebno njegujući tradiciju i kulturnu baštinu Grada, njegov duhovni trag, identitet i specifičnost. Za više informacija o njihovom radu posjetite web stranicu (https://radiotrebinje.com/).

Umjetnik

Marijana Vuković

Marijana Vuković je umjetnica iz Austrije I rodom iz Busovače, BiH. Abstraktni ekspresionizam je njezin preferirani stil umjetnosti. Odradila je mnoge internacionalne umjetničke izložbe u različitim zemljama. Osvojila je Raffaelo nagradu u Veneciji 2020. te također je sudjelovala kao jedina austrijska predstavnica u internacionalnoj umjetničkoj izložbi: “Homage to Kandinsky” u Veneciji 2020. Njezino djelo “Garden Eden” je iskorišteno u svrhe književnosti u Beču. Nadolazeći projekti uključuju solo izložbu u oktobru 2021. u Beču. Marijana Vuković aktivno podržava svojom umjetnošću, već dvije godine, humanitarne projekte za zaštitu okoliša, poboljšanje uvjeta u kojima žive životinje kao i osobe sa rakom. Umjetničko djelo koje prati Bajke starih vremena: Vuković, Marijana. Polja lavande (Lavander fields). Zainteresirani za radove ove umjetnice mogu kontaktirati: Email: marijanavukovic972@gmail.com Facebook: Marijana Vukovic Instagram: @marijana_vukovic_ Web stranica: www.marijanavukovicart.com

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.