Audio knjiga

Petar Pan

Sve od 1904. godine kada je izvedena kao igrokaz pa do danas, mnogo djece letjelo je na krilima mašte s Petrom Panom. Taj svojeglavi dječak koji ne želi odrasti osvaja naklonost čitača svojom razigranošću, požrtvovnošću, hrabrošću, ali pravom dječjom naivnošću.

Tema drame i knjige jest zapravo sukob između nevinosti djetinjstva i odraslosti koja nosi odgovornost. Petar Pan namjerno odabire da ne želi odrasti, a svojim postupcima nagovara i drugu djecu da učine isto. Što se može očitati iz citata na samom početku romana: “Sva djeca odrastu, osim jednog djeteta”.

Snimljeno izdanje: Petar Pan, James Matthew Barrie. 1st ed., Mozaik Knjiga, 2001. Dostupno u pdf (drugačije izdanje): https://halynina-e-knjiznica.webnode.hr/_files/200000020-bc30dbc30e/barrie_petarpan.pdf

Narator

Mihaela Milić

Mihaela Milić prihvaća ulogu naratora knjige Petar Pan kao predstavnica radija ”Običan radio Mostar”. Običan radio Mostar radijska je postaja koja svoj program emitira na području cijele Hercegovine. Svakim danom uz najbolju domaću glazbu na donose mnoštva aktualnih tema iz BiH i svijeta. Za više informacija o radu Običnog radija, posjetite njihovu web stranicu (https://www.obican.info/). Mihaela se posebno istakla svojim entuzijazmom i radošću koji je i nas često potaknuo na veseliji rad. Uživajte u Mihaelinoj naraciji Petra Pana!

Umjetnik

Marijana Vukovic

Marijana Vuković je umjetnica iz Austrije I rodom iz Busovače, BiH. Abstraktni ekspresionizam je njezin preferirani stil umjetnosti. Odradila je mnoge internacionalne umjetničke izložbe u različitim zemljama. Osvojila je Raffaelo nagradu u Veneciji 2020. te također je sudjelovala kao jedina austrijska predstavnica u internacionalnoj umjetničkoj izložbi: “Homage to Kandinsky” u Veneciji 2020. Njezino djelo “Garden Eden” je iskorišteno u svrhe književnosti u Beču. Nadolazeći projekti uključuju solo izložbu u oktobru 2021. u Beču. Marijana Vuković aktivno podržava svojom umjetnošću, već dvije godine, humanitarne projekte za zaštitu okoliša, poboljšanje uvjeta u kojima žive životinje kao i osobe sa rakom. Umjetničko djelo koje prati Bajke starih vremena: Vuković, Marijana. Polja lavande (Lavander fields). Zainteresirani za radove ove umjetnice mogu kontaktirati: Email: marijanavukovic972@gmail.com Facebook: Marijana Vukovic Instagram: @marijana_vukovic_ Web stranica: www.marijanavukovicart.com

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.