Audio knjiga

Pinokio

Kada kažemo Pinokio, prvo nam na pamet padne mali drveni lutak koji kada laže raste mu nos. I to je definitivno prva asocijacija na ovu bajku. Svima nam je dobro poznat dobroćudni Đepeto, njegov dragi Pinokio i celokupna priča o ljubavi oca prema sinu, kog je voleo kao da mu je rođeno dete.

Ali, cela ova priča ima mnogo dublje značenje nego što nam se na prvi pogled to čini. Ovo je jedna kompleksna priča o odrastanju i sazrevanju, o putu koji svako od nas mora da prođe kako bi mogao da razlikuje dobro i zlo.

Pdf dostupan (različito izdanje): https://majatrtovic.files.wordpress.com/2014/11/karlo_kolodi-pinokio1.pdf – http://os-odra-zg.skole.hr/upload/os-odra-zg/images/static3/788/File/collodi_pinocchio.pdf

Narator

Lejla Ćestić

Lejla Ćestić prihvaća ulogu naratora knjige Pinokio kao predstavnica RSG Radio – Sarajevo. RSG radio je komercijalni radijski program sa nacionalnim dosegom. RSG Radio sa četrnaest predajnika pokriva veliki dio BiH i nesumnjivi je lider u radijskoj industriji, prepoznatljiv i cijenjen brand i izvan BiH. Za više informacija o njihovom radu, posjetite web stranicu (http://radio.rsg.ba/).

Umjetnik

Marijana Vukovic

Marijana Vuković je umjetnica iz Austrije I rodom iz Busovače, BiH. Abstraktni ekspresionizam je njezin preferirani stil umjetnosti. Odradila je mnoge internacionalne umjetničke izložbe u različitim zemljama. Osvojila je Raffaelo nagradu u Veneciji 2020. te također je sudjelovala kao jedina austrijska predstavnica u internacionalnoj umjetničkoj izložbi: “Homage to Kandinsky” u Veneciji 2020. Njezino djelo “Garden Eden” je iskorišteno u svrhe književnosti u Beču. Nadolazeći projekti uključuju solo izložbu u oktobru 2021. u Beču. Marijana Vuković aktivno podržava svojom umjetnošću, već dvije godine, humanitarne projekte za zaštitu okoliša, poboljšanje uvjeta u kojima žive životinje kao i osobe sa rakom. Umjetničko djelo koje prati Bajke starih vremena: Vuković, Marijana. Polja lavande (Lavander fields). Zainteresirani za radove ove umjetnice mogu kontaktirati: Email: marijanavukovic972@gmail.com Facebook: Marijana Vukovic Instagram: @marijana_vukovic_ Web stranica: www.marijanavukovicart.com

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.