Audio knjiga

Prijan Lovro

Prijan Lovro je djelo koje je napisao August Šenoa. Prijan Lovro pripovijetka je nazvana i ”praška novela”, nastala dok je Šenoa studirao u Pragu, ima autobiografske elemente, ali samo kao sporednu radnju.

Djelo je posve realistično. Šenoa u ovoj pripovijetci kritizira ondašnje društvo, ondašnje pisce. Jesu li pisci kadri u malen okvir naslikati velike divske slike, mogu li naši pisci stvoriti velikog junaka? Poslušajte u nastavku audioknjige.

Snimljeno izdanje: http://ss-zdravstvena-st.skole.hr/upload/ss-zdravstvena-st/multistatic/42/prijan_lovro_senoa_3A.pdf

Narator

Jasna Ćorić

Jasna Ćorić je rođena 20.04.1974. Ona je profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Radi u OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku. Vodi i uređuje dječiju emisiju “Kockica vedrine” na Radiopostaji Mir Međugorje od 2011. Izvršna urednica dječijeg lista “Cvrčak” od 2016. Članica je Predmetne radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim skolama županija u kojima se nastava izvodi po NPP-u na hrvatskom jeziku.

Umjetnik

Hasan Bekanović

Hasan Bekanović dolazi iz V. Kladuše. Fakultet lijepih umjetnosti-odsjek slikarstvo diplomirao u u Banja Luci (NUBL). Član je ULUBiH, ULU V. Kladuša i ULU USK-a. Samostalno je održao izložbe šesnaest puta u gradovima diljem Bosne i Hercegovine uključujući Veliku Kladuša, Bihać, Cazin, Banja Luku, Mostar i druge. U okvirima udruženja likovnih umjetnika, likovnih kolonija, kao i raznih humanitarnih i drugih javnih društvenih udruženja u BiH i Hrvatskoj aktivno sudjeluje na kolektivnim izložbama. Učesnik mnogobrojnih drugih likovnih kolonija u BiH („Duga“-Bihać; „Krušnica“; „Počitelj“, Mostar, …) i Hrvatskoj ( Zagreb, Karlovac, Plitvice, Zadar, Petrinja…). Ako ste zainteresirani čuti i vidjeti više od Hasana i njegove umjetnosti, njegov kontakt email je bekanovic.hasan@gmail.com, a možete ga pronađi i na Facebook-u.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.