Audio knjiga

Sitničarnica ”Kod srećne ruke”

Ovaj višestruko nagrađivani Petrovićev roman pruža pregršt motiva, perspektiva i zapleta, paralelne svetove, prepljitanje vremena, junaka i sudbina i simultane sižejne linije.

Sitničarnica “Kod srećne ruke” je roman o onom čitanju koje vam dopušta da se u potpunosti preselite u svet iz knjige i tamo sastajete sa ostalim čitačima, pri čemu taj beg u imaginarni svet može nastati i kao želja da se pobegne iz svakodnevice koja je nepodnošljiva i potraži spas i utočište u tom novom, rečima stvorenom svetu.

Goran Petrović je uspeo da jednu tako jednostavnu i brilijantnu ideju predstavi na jedan ovakav način, pokazujući da  je čitalac sastavni deo književnog sveta i jedan od glavnih aktera.

U romanu Sitničarnica kod „Srećne ruke“ Gorana Petrovića, sve te okamenjene tragove nezamislivih epoha i dalekih ljudskih sudbina, posvećeni čitaoci mogu i fizički istražiti tako što će izabrati bilo koji redak omiljenog romana i tamo prosto otići u šetnju ili na izlet.

Tako mogu u sresti i sve druge čitaoce koji u datom trenutku objektivne stvarnosti čitaju iste reči; mogu istražiti prošlo, sadašnje ili buduće vreme, izletovati u najrazličitijim delovima sveta, motati se po gradovima u kojima nikad nisu bili i živeti određenu knjigu negde izvan njenih korica.

Snimljeno izdanje: Sitničarnica ”Kod srećne ruke”. Goran Petrović. 1st ed., Alfa-Narodna knjiga, 2000.

Narator

Anando Čenić

Anando Čenić rođen je 24.05.1997. godine i diplomirao je glumu 2020. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi redovnog profesora Željka Mitrovića. Kao honorarni saradnik radi u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Dječijem pozorištu Republike Srpske, Gradskom pozorištu Gradiška, Banjalučkom Studentskom pozorištu i Dis pozorištu.

Umjetnik

Zada Pazalja Šahdanović

Zada Pazalja Šahdanović rođena je 1959. i dolazi iz Gradačca, a bavi se pisanjem, slikanjem, izradom prirodne kozmetike i lektorisanjem. Više o njezinoj umjetnosti možete saznati na njezinoj Facebook stranici pod njezinim imenom.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.