Audio knjiga

Vlak u snijegu

Dječji roman Vlak u snijegu (prvotno naslovljen kao Djeca velikog sela), napisao je Mato Lovrak 1931. godine kao mladi učitelj. Inspiriran stvarnim događajima, roman je struktuiran u obliku pitke, djeci bliske proze koja se odlikuje jednostavnom, a dinamičnom fabulom, oblikovanom u stilu pustolovnog zapleta.

Radnja govori u putovanju djece iz Velikog Sela kada je učitelj Mato Lovrak poveo učenike na izlet u veliki grad. Na povratku se vlak našao zatrpan u snijegu. Roman je priča o važnosti zajednice i kolektiva jer samo kada su sva djeca na okupu mogu se prevladati svi problemi. Govori nam o tome da ako smo marljivi, dobri i plemeniti možemo postići sve što poželimo pa čak i one prepreke koje se u prvom trenutku mogu učiniti kao nesavladive.

Snimljeno izdanje: Lovrak, Mato. Vlak u snijegu. 1st ed., Nova dječija knjiga, 2014. Pdf online: http://os-negoslavci.skole.hr/upload/os-negoslavci/newsattach/210/Vlak-u-snijegu_Lovrak.pdf.

Narator

Marija Pavković

Marija Pavković prihvaća ulogu naratora knjige ”Vlak u snijegu” kao predstavnica Radija Tomislavgrad. Kroz sve ove godine svojega djelovanja uvijek su nastojali biti u službi našim slušateljima. Tako je i dan danas. Zahvaljujući internetu imaju osim domaćih i broj slušatelja iz cijeloga svijeta. Uglavnom su to naši ljudi koji žele čuti informacije iz rodnoga kraja, a slušaju ih na adresi www.radiotg.com. Za više informacija o njihovom radu, pogledajte i navedenu web stranicu.

Umjetnik

Sonja Olah Milović

Sonja Olah Milović dolazi iz Vrbasa, rođena je 20.07.1967 i radi u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu. Samouki je slikar (pejzažist). Njezina motivacija je ljubav prema slikarstvu, prirodi i životu. Bitno joj je sudjelovati u inicijativi kao što je naša jer joj je bitno da prenese deci svu čaroliju i ljubav prema životu te da smo svi bitni, jedinstveni i neponovljivi. Više o Sonjinoj umjetnosti pogledajte na njezinoj facebook stranici. Ovo je djelo na prodaju! Javite se Sonji.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.