Narator

Amila Habibija

Amila Habibija prihvaća ulogu naratora knjige Patuljak iz zaboravljene zemlje, Ahmeta Hromadžića kao predstavnica JP Radio Konjic. Radio Konjic je jedini elektronski medij koji djeluje na području općine Konjic,  a čiji program mogu slušati i stanovnici susjednih općina ( 92,3 MHz i 95 MHz). Radio Konjic je formiran 4.aprila 1992.godine i od osnivanja do danas nastoji svoje slušaoce informisati o svim bitnim događanjima na području općine iz svih sfera društva. Od svoga osnivanja Radio Konjic je prilagođavao svoju programsku šemu i nastojao da bude od koristi svojim slušaocima u traženju odgovora na razne probleme u lokalnoj zajednici, stavljajući u fokus čovjeka. Istovremeno ovaj medij djeluje i afirmativno predstavljajući pozitivne društvene pojave u sredini u kojoj djeluje.

Program Radio Konjica, koji 2022.godine obilježava 30.godina rada, slušaoci mogu uživo slušati na internetu (https://radiokonjic.radio12345.com/).

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.