Narator

Jelena Zekić

Jelena Zekić prihvaća ulogu naratora knjige ”Ezopove basne” kao predstavnica Radio Osvita. Radio Osvit je radio koji se sluša srcem. Radio Osvit je gradski – urbani radio, koji proizvodi i emituje program za lokalnu zajednicu i gradjane u njoj i signalom pokriva prostor sa oko 200 hiljada stanovnika na obje obale rijeke Drine u srednjem Podrinju. Radio Osvit je u gradu Zvorniku u BIH i u Malom Zvorniku u Srbiji, prihvaćen i slušan kao lokalni medij.

Misija radija Osvit je da pripremi, realizuje i ponudi građanima informativno – edukativni i zabavni program sa najvišim profesionalnim standardima, uz uvažavanje principa objektivnog i istinitog informisanja.  Nezavistan u razmišljanju i radu, cilj radija Osvit je da motiviše lokalnu zajednicu i  da joj  ponudi  informaciju koju nema priliku čuti sa drugih medija.  Sloboda izražavanja i pravo na informisanje su osnovne vrijednosti demokratskog društva, a nezavisnost i sloboda medija uslov demokratije. Radio Osvit je od početka partner civilnom društvu, posebno kada su u pitanju mladi i žene.  Zaposleni iz Osvita su realizovali projekte u kojima su se bavili  lokalnom zajednicom i temama važnim za sve gradjane. Nagrade i specijalne pohvale su dobijali za reportaže, radijsku reklamu, radio sajam, kratke priče na Regionalnim radijskim festivalima BIH. Radio je realizovao niz projekata emisija na razvoju civilnog sektora lokalne zajednice. Radio Osvit je realizovao projekte u kojima su se bavili  lokalnim problemima, temama iz oblasti politike i privrede, kulture, problemima komunalne prirode. Više o aktivnostima Radio Osvita pogledajte na web stranici: https://radioosvit.com/.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.