Umjetnik

Hasan Bekanović

Hasan Bekanović dolazi iz V. Kladuše. Fakultet lijepih umjetnosti-odsjek slikarstvo diplomirao u u Banja Luci (NUBL). Član je ULUBiH, ULU V. Kladuša i ULU USK-a. Samostalno je održao izložbe šesnaest puta u gradovima diljem Bosne i Hercegovine uključujući Veliku Kladuša, Bihać, Cazin, Banja Luku, Mostar i druge. U okvirima udruženja likovnih umjetnika, likovnih kolonija, kao i raznih humanitarnih i drugih javnih društvenih udruženja u BiH i Hrvatskoj aktivno sudjeluje na kolektivnim izložbama. Učesnik mnogobrojnih drugih likovnih kolonija u BiH („Duga“-Bihać;  „Krušnica“;  „Počitelj“, Mostar, …) i Hrvatskoj ( Zagreb, Karlovac, Plitvice, Zadar, Petrinja…).
Ako ste zainteresirani čuti i vidjeti više od Hasana i njegove umjetnosti, njegov kontakt email je bekanovic.hasan@gmail.com, a možete ga pronađi i na Facebook-u.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.