Umjetnik

Kecman Josipa

Za ovu inicijativu rekla je sljedeće: ”Bila sam veoma počastvovana vašim pozivom na ovaj projekat koji ste zamislili ostvariti. Neopisivo mi je važno i sa ponosom sam poželjela i pristala biti  barem mali dio u obrazovanju naše djece i omladine, pogotovo ako mogu olakšati osobama koje imaju poteškoće. Rođena sam u ovoj zemlji i beskrajno mi je drago da bilo kako doprinesem njenom napretku i razvoju.”

Ime naše umjetnice je Kecman Josipa Lola i ona dolazi iz Banja Luke, Bosne i Hercegovine. Trenutno živi u Winnipegu, Kanadi. Završila je obrazovanje za učitelja, pedagošku akademiju i tu je studirala dvije godine likovne umjetnosti. Živjela je u različitim zemljama svijeta, na dva kontinenta, te je toliko kultura uticalo na njezinu umjetnost. Tokom školovanja bila je izvanredan učenik u slikarstvu i osvojila je mnoge nagrade. U Winnipegu, Kanadi imala je nekoliko izložbi u različitim galerijama. Njezina slika “BRITTANIE” trenutno se nalazi u Rusiji na izložbi “Anđeli mira”, a slika “RAZGOLIĆEN” u Hrvatskoj na umjetničkom projektu “100 umjetnika protiv korone” Nada se da ćete uživati ​​u njezinim radovima. Svi njezini radovi su na prodaju i možete ju  kontaktirati na: FaceBook “Lola Josipa Kecman”, na instagramu: @lolakecmanart Na e-mail: lolajosipa@gmail.com Imam svoj website: LOLA.KECMAN https://lolakecman.weebly.com/.

Umjetničko djelo koje prati Pipi dugu čarapu:
Kecman Josipa Lola, Amelija, 2017, Winnipeg(Canada).

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.