Umjetnik

Zdravka Gvožđar

Zdravka Gvožđar je samouka slikarica, a po profesiji magistar farmacije. Zaljubljenica je kao što kaže u boje i cvijeće! ”Slike mi pomazu da pobjegnem u neki drugi svijet mnogo ljepsi nego ovaj u kojem zivimo. Obozavam citati mada s godinama sve manje zbog problema s ocima. Zbog gubitka djeteta u proteklom ratu izuzeno mi je vazno da mogu pomoci bilo kome, a posebno djeci. Gdje god mogu ukljucim se u humaniterne akcije tako da mi je ova inicijativa jako vazna i drago mi je da mogu doprinijeti osmjehu bar jednog djeteta. Hvala organizatorima.”

Hvala i našoj Zdravki, Sarajki (kao što je i pisac), na predivnom izražaju Džamonjine čežnje za rodnim gradom. Više o Zdravkinoj umjetnosti kao i zainteresiranosti za ovu sliku, možete saznati kontaktirajući ju putem njezinog emaila: zdravka.g@hotmail.com ili mobitela +3871200541.

Umjetničko djelo koje prati Džamonjine Priče: Gvožđar Zdravka. Nostalgija (Sarajevo, 2021).

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.