Audio knjiga

Priče iz davnine

U cjelokupnom svom književnom stvaralaštvu vrhunac umjetničke ekspresije Ivana Brlić-Mažuranić dosiže upravo zbirkom Priče iz Davnine, objavljenom prvi put 1926. godine u izdanju Matice Hrvatske.

Priče su pune mašte i autoričine sposobnosti da u konkretnim i realnim predmetima i pojavama pronađe njihovo prikriveno i novo značenje. Unutar zbirke bajki „Priče iz davnine“ nalazimo njih nekoliko, a mi ćemo predstaviti one najpoznatije koje su se usadile u um svih generacije koje su ih čitale.

Uživajte u sljedećim pripovjetkama: „Kako je Potjeh tražio istinu“, „Šuma Striborova“ i „Ribar Palunko i njegova žena“.

Snimljeno izdanje: Priče iz davnine. Ivana Brlić Mažuranić. 1st ed., Znanje, 2018. Pdf online (različito izdanje): http://gimnazija-sb.com/portal/wp-content/uploads/2020/03/brlicmazuranic_priceizdavnine.pdf

Narator

Bjanka Medić

Bjanka Medić prihvaća ulogu naratora knjige Priče iz davnine I.B. Mažuranić kao predstavnica Radija Ljubuški. Ovo je moderna radio postaja koja prati sve trendove i novitete. Timskim radom uspješno realiziraju medijske projekte, kako vlastite tako i one na razini države. Radio Ljubuški je dobitnik srebrne nagrade za najbolji komercijalni spot za područje jugoistočne Europe. Pored emitiranja vlastitog 0-24 satnog programa, Radio Ljubuški pruža marketinške usluge, usluge organiziranja nagradnih igara, voditeljske usluge, usluge organizacija kulturnih događaja. Usmjereni su dobrobiti čovjeka i njegovog kvalitetnog razvoja! Za više informacija posjetite web stranicu (https://radioljubuski.ba/). Štoviše, jedna insider informacija, razlog zbog kojeg nam je osobito drago da je Radio Ljubuški prihvatio suradnju jest činjenica da glavni motivator začetka ovog projekta i jest maleni dječak sa poteškoćama u razvoju koji dolazi iz grada Ljubuškog!

Umjetnik

Hasan Bekanović

Hasan Bekanović dolazi iz V. Kladuše. Fakultet lijepih umjetnosti-odsjek slikarstvo diplomirao u u Banja Luci (NUBL). Član je ULUBiH, ULU V. Kladuša i ULU USK-a. Samostalno je održao izložbe šesnaest puta u gradovima diljem Bosne i Hercegovine uključujući Veliku Kladuša, Bihać, Cazin, Banja Luku, Mostar i druge. U okvirima udruženja likovnih umjetnika, likovnih kolonija, kao i raznih humanitarnih i drugih javnih društvenih udruženja u BiH i Hrvatskoj aktivno sudjeluje na kolektivnim izložbama. Učesnik mnogobrojnih drugih likovnih kolonija u BiH („Duga“-Bihać; „Krušnica“; „Počitelj“, Mostar, …) i Hrvatskoj ( Zagreb, Karlovac, Plitvice, Zadar, Petrinja…). Ako ste zainteresirani čuti i vidjeti više od Hasana i njegove umjetnosti, njegov kontakt email je bekanovic.hasan@gmail.com, a možete ga pronađi i na Facebook-u.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.