Pokrećemo ritam promjene obrazovnih mogućnosti djeci sa poteškoćama u razvoju BiH. Pridruži se, zvuku promjene.

Inicijativa ”Rhythm Ba” ili ”Ritam Bosne i Hercegovine”

Rhythm Ba

”Rhythm Ba” ili ”Ritam Bosne i Hercegovine”, je inicijativa koja obuhvaća implementaciju i evaluaciju istoimenog pilot projekta snimanja audioknjiga organiziranog u ljeto 2021.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema — neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.

Koristeći audio-tehnologiju u suradnji sa dvjema osnovnim školama za djecu sa poteškoćama u razvoju te partnerima implementarcima diljem BiH, ova deveto-mjesečna inicijativa se fokusira na praktično rješenje nedostatka mogućnosti čitanja te nepostojanje prilagođenog programa književnosti za djecu I mlade sa posebnim potrebama u BiH.

Druge sektore koje dotičemo ovim projektom su nedostatak dijagnoze razvojnih deficita u srednjim školama redovne nastave i treninga edukatora za prepoznavanje istih; te kako geografska i povijesna razdvojenost zemlje pospješuje društvene probleme s kojima se nose osobe s poteškoćama u razvoju.

Želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema – neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju.